Information om mig

Jag har hållit på med hund sedan jag var 12 år gammal. Min första hund var en Whippethane som jag både visade på utställning och tävlade Whippetrace med. På kapplöpningsbanan fick jag upp ögonen för Greyhounds och den rasen levde jag med i många år. Jag hade som mest fyra aktiva tävlingshundar hemma, och jag tillbringade all min lediga tid med dessa underbara hundar. En dag på kapplöpningsbanan mötte jag dock en liten varelse som tog mig med storm, en Staffordshire bullterrier tik som jag blev helt betagen av. Jag minns att jag tänkte "den dagen jag inte har kapplöpningshundar längre så är detta min nästa ras".

Åren gick men jag hade inte glömt rasen som så totalt stulit mitt hjärta, och så år 2000 fick jag äntligen möjlighet att köpa min första Staffe. En svart tik vid namn Atomkraft Silver Spoon"Siri". Hon förgyllde vårt liv i 12 år. Min nästa tik importerades 2008 från kennel Magicpower's i Finland, Magicpower's Crystal Crown"Asta". År 2016 flyttade vår underbara hane Tyrara's Snowflake's Nano's Legacy "Hugo" in hos oss. Han är en riktig nallebjörn med det största hjärtat och vår dotters allra bästa vän. År 2018 importerade jag en tik från Frankrike , Edith Du Domaine De Poudlard. Efter mer än tjugo år med rasen så har jag samlat på mig en hel del kunskap. Min förhoppning är att kunna föda upp rastypiska,friska,sunda och mentalt stabila hundar.


Staffordshire bullterrier är en utmärkt familjehund och även en riktig " alllround hund " som älskar att vara nära sina människor.

De hänger glatt med på allt man hittar på och rasen återfinns inom många hundsporter.